vrijdag, 11. september 2009 - 16:09

Brandweer Zeist genomineerd voor innovatieprijs

Zeist

Het project om VMBO-leerlingen op te leiden tot gediplomeerd bedrijfshulpverleners heeft de brandweer Zeist de nominatie voor de Jan van der Heyden innovatieprijs opgeleverd.

Op 2 oktober a.s. zal het congres van de Nederlandse Brandweer Vereniging stemmen aan wie de prijs wordt toegekend. Het winnende project mag rekenen op een landelijke uitrol. Naast de brandweer Zeist zijn ook de brandweer Amersfoort en Rotterdam genomineerd.

Frank Slob, commandant van de brandweer Zeist, is trots op de nominatie.:'Het mooiste vind ik het voor de VMBO leerlingen. Het project is bedoeld om deze groep, die vaak negatief in beeld komt, meer perspectief te bieden. Ik hoop dat ons project landelijk opgepakt wordt'.

'Indertijd heeft de gemeenteraad van Zeist opdracht gegeven om meer voor VMBO scholen te doen door bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van stageplekken. Wij hebben toen een plan ontwikkeld om leerlingen van Schoonoord op te leiden tot Bedrijfshulpverlener'.

'Dit verhoogt het veiligheidsbewustzijn onder de jeugd en slaat een brug te slaan tussen VMBO- leerlingen en de brandweer. Ik denk dat dit schoolverlaters met een BHV diploma op zak extra kansen biedt op de arbeidsmarkt'. Inmiddels zijn 20 leerlingen opgeleid tot bedrijfshulpverlener. De Jan van der Heyden prijs is de innovatieprijs voor de brandweer.
Provincie:
Tag(s):