dinsdag, 1. september 2009 - 22:04

Brandweer Zuid-West Drenthe en Visio samen op pad

Hoogeveen

Cliënten van Visio maken zaterdag samen met de brandweer een tour door Zuid-West Drenthe. Twintig verschillende voertuigen van de brandweer uit de regio doen aan deze dag mee. Er wordt een tocht gemaakt van 120 kilometer. De start zal plaatsvinden om 10.00 uur vanaf de kazerne in Hoogeveen. De route gaat onder andere door Pesse, Dwingeloo, Diever, Vledder, Havelte, Ruinerwold, Meppel, Ruinen, Echten, Koekange, de Wijk, Zuidwolde, Kerkenveld, Hollandscheveld en Hoogeveen. Vervolgens eindigt de route op de kazerne van Hoogeveen.

Vanuit Visio zijn er vierenvijftig cliënten die deelnemen aan de run. Daarnaast zijn er vijfentwintig begeleiders van Visio aanwezig. Acht leden van MC 80 -motorclub uit Ruinerwold- zorgen onderweg voor de verkeersveiligheid van de ‘rode stoet’ en de overige verkeersdeelnemers. De voertuigen van de brandweer worden gereden door zevenentwintig vrijwilligers van de brandweer.

De korpsen uit Coevorden, Beilen, en van Brandweer ZuidWest Drenthe (Hoogeveen, De Wolden, Meppel en Westerveld) maken deze dag mogelijk voor de cliënten van Visio. Medewerking wordt tevens verleend, door middel van het beschikbaar van een voertuig, door HDS uit Hoogeveen, bedrijfsbrandweer Fokker, en door de bedrijfsbrandweer van de Johannes Postkazerne Havelte.

Op 5 september is eveneens een open dag van korps Meppel op de brandweerkazerne in Meppel. Op deze locatie wordt gepauzeerd, en de deelnemers krijgen de gelegenheid om naar de open dag te gaan. Daarna zal de route vervolgd worden.
Provincie:
Tag(s):