vrijdag, 4. september 2009 - 17:15

Bromfietser haalt gevaarlijke capriolen uit

Vlissingen

Woensdagavond omstreeks 19.30 uur waren motoragenten bezig met een controle op overlastgevende jeugd die op brommertjes door diverse Vlissingse wijken scheuren.

Bij het tunneltje bij Rosenburg zag één van de agenten een totaal gestripte brommer rijden met een bestuurder zonder helm erop. Deze ging er snel vandoor toen hij de agent in het oog kreeg. Door de motoragent werd de achtervolging ingezet.

In de richting van Pauwenburg ging het met snelheden van gemiddeld 70 kilometer per uur. De bestuurder haalde zeer gevaarlijke toeren uit. Hij keek totaal niet uit toen hij kruisingen overvloog en diverse auto's en fietsers moesten voor hem in de remmen.

In een woonwijk konden spelende kinderen maar ternauwernood opzij springen. Uiteindelijk gooide de bestuurder de bromfiets bij Wickenburg op de grond en vluchtte hij via de bosschages. Omdat er ook agenten bezig waren met de controle op de naleving van het samenscholingsverbod in Vlissingen kregen de motoragenten veel assistentie van hun collega's.

De bestuurder zag toch kans om weg te komen. De brommer is overgebracht naar het politiebureau, hij bleek namelijk van diefstal afkomstig te zijn.
Provincie:
Tag(s):