donderdag, 12. november 2009 - 11:46

Bruma: 'Bij Feyenoord had ik in twee jaar nooit zoveel geleerd

(Elf-Voetbal) Onlangs debuteerde Jeffrey Bruma bij Chelsea. De verdediger, die vrijdag achttien wordt, verruilde al op jonge leeftijd Feyenoord voor Engeland.

Critici zeggen dat hij nu bij Feyenoord in het eerste had kunnen staan. En dat Chelsea een poenerige club is, waar ze niet goed met jonge spelers omgaan. "Dat hoor ik vaker, maar ik zit hier al drie jaar en heb Chelsea altijd ervaren als een warme club, waar je behandeld wordt als familie", zegt Bruma tegenover ELF Voetbal.

"Ik ben trots hier te spelen en heb er absoluut geen spijt van. Met alle respect voor Feyenoord, maar daar had ik in twee jaar nooit zoveel kunnen leren. Hier sta ik op de trainingen tegen spelers uit de absolute wereltop."

"Ik ben de jongste van de groep, de benjamin. Dat is leuk, maar in het veld telt dat niet. Als je dan een fout maakt, zeggen ze niet: 'geeft niet want je bent de jongste.' Op een gegeven moment ben je een van hen. En dan moet je mee. Laten zien wie je bent en niet bang zijn. Als ik in het tweede speel met bijvoorbeeld Joe Cole, zet ik hem gewoon op zijn plek als hij iets niet goed doet."

Lees het complete interview met Jeffrey Bruma in de nieuwe ELF Voetbal, die vanaf vandaag in de winkel ligt.
Categorie:
Tag(s):