woensdag, 9. september 2009 - 9:30

Brunssum pakt graffiti aan

Brunssum

Brunssum is in 2009 gestart met een grootschalige aanpak van graffiti. In de eerste zes maanden is vrijwel alle graffiti in de openbare ruimte verwijderd, wijk voor wijk. Ook nieuwe graffiti zal worden aangepakt, zo meldt de gemeente.

Graffiti werd in het verleden slechts beperkt verwijderd. Meestal werd alleen schoongemaakt bij lokale overlast of bij afbeeldingen die aanstootgevend waren. Het aanbrengen van graffiti nam echter zo’n vorm aan dat er op steeds meer plekken in Brunssum sprake was van een verloederde indruk, en daarmee van een aantasting van het woongenot. Als gevolg daarvan werd besloten tot een eenmalige, grootschalige schoonmaakoperatie. De operatie betrof alle mogelijke objecten in de openbare ruimte: niet alleen schoolgebouwen en sporthallen, maar ook telefooncellen, elektriciteitshuisjes, banken, verkeersborden, postbussen en bushaltes.

Burgers worden opgeroepen actief mee te helpen aan het opsporen door nieuwe graffiti in de openbare ruimte te melden bij het Meldpunt Overlast, (045) 527 86 86.
Provincie:
Tag(s):