donderdag, 3. december 2009 - 18:06

Brunssum start aanleg nieuw bos op 11 december

Brunssum

Op vrijdag 11 december start de aanleg van een nieuw bos in Brunssum. Het nieuwe bos, ruim 6 hectare groot, zal worden aangelegd aan weerszijden van de N276, in Brunssum-West.

Het nieuwe bos vormt een langgerekte zone van de Dr. Kuiperstraat (zuiden) naar de Kennedylaan (noorden). Tussen de Dr. Kuiperstraat en de Maastrichterstraat komt het bos te liggen aan de westzijde van de N276, vanaf de Maastrichterstraat tot de Kennedylaan aan de oostzijde. De aanleg is bedoeld als een versterking van de ecologische verbinding tussen de Brunssummerheide en het buitengebied Amstenrade. Een deel van het bos wordt aangelegd als compensatie voor het kappen van 2,4 hectare bos in de gemeente Gulpen-Wittem (Gulperberg). Daarover hebben Brunssum en Gulpen-Wittem overeenstemming bereikt.

Met de aanplant zijn circa 20.000 boompjes gemoeid. Het nieuwe bos zal bestaan uit een grote verscheidenheid aan bomen, waaronder inlandse eiken, beuken, essen, esdoorns en hazelaars. Het zal zeker 20 jaar duren voor het bos volle wasdom heeft bereikt.
Provincie:
Tag(s):