woensdag, 2. december 2009 - 14:02

BSB cursisten trainen op dak Luchtmachttoren Breda

Breda

Het dak van de Luchtmachttoren in Breda was afgelopen maandag het toneel van een marechausseetraining op hoog niveau. Cursisten van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) beoefenden het veilig overmeesteren van een verdachte die dreigde te springen. Dit heeft Defensie woensdag bekendgemaakt.

Basisopleiding BSB
De 14 cursisten volgen een 22 weken durende basisopleiding van de BSB. De zogenoemde ‘dakprocedure’ is onderdeel van een serie aanhoudingen in een nagebootst rechercheonderzoek, dat zich afspeelt in de omgeving van Breda.

Spanning
Volgens opperwachtmeester Paul bracht de hoogte van de Luchtmachttoren op zich al spanningen mee voor de cursisten. Het gebouw, waarin de staf van de Koninklijke Luchtmacht is gevestigd, is volgens hem een zeer geschikte locatie voor deze trainingen vanwege de hoogte, ligging en het feit dat het een Defensiecomplex betreft.

Bijzonder
In de voorgaande weken is getraind in rechercheondersteunende taken, waarbij verdachten, woningen en voertuigen zijn geobserveerd. De cursisten van de BSB zijn afkomstig van alle krijgsmachtdelen en worden uiteindelijk opgeleid tot wachtmeester bijzondere opdrachten.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):