zondag, 15. november 2009 - 12:17

Burgemeester helpt Sinterklaas met reserve sleutel brug

Veendam

Vol verwachting klopte de hartjes van de kinderen die in Veendam en omstreken wonen. Ook in de Parkstad zou de goedheiligman zaterdag aankomen om hen te voorzien van suikergoed en misschien wel een klein cadeautje in hun schoen.

Alleen ging het dit jaar niet zonder slag of stoot. De sleutel van de Julianabrug was weg en de Sint kon hierdoor niet de stad binnenvaren. Consternatie alom, maar de burgemeester van Veendam bood uitkomst. Met de reserve sleutel kon de burg alsnog geopend worden voor pakjesboot 12 en kon de Sint toch nog aan land in de Parkstad.

Dit jaar was de inkomst van de Sint live te volgen op TV kanaal 12 van Sinternieuwz TV. Parkstadveendam.nl verzorgde een livestream van het hele gebeuren. Door de overweldigende belangstelling liet de techniek de makers van het Tv spektakel een klein beetje in de steek. De capaciteit van de server was niet genoeg om alle kijkers te bedienen. Hopelijk heeft de stichting volgende jaar meer financiële ruimte (door sponsors) om de intocht live te verslaan.
Provincie:
Tag(s):