dinsdag, 22. december 2009 - 17:13

Burgemeester van Weert wil illegaal café sluiten

Weert

Burgemeester Jacques Niederer van Weert wil café De Biest sluiten. Het horecapand blijkt illegaal te worden geëxploiteerd en wordt gebruikt voor softdrugs verkoop, meldt de gemeente.

Politie en brandweer hielden onlangs een controle in het café. De politie trof in de kelder een niet in werking zijnde hennepkwekerij aan. Verder constateerde de politie dat de eigenaar niet aanwezig was en dat klanten in de inrichting softdrugs kochten en gebruikten. Ook de brandweer heeft in het pand een controle uitgevoerd en constateerde dat de brandveiligheid in het pand niet op orde is.

Tijdens de controle bleek de vergunninghouder van het café niet aanwezig te zijn, maar stond er een (niet bevoegde) klant achter de bar. Vlak na de controle meldde een persoon zich bij de politie, die aangaf al een half jaar (zonder vergunning) de (nieuwe) eigenaar van het café te zijn. Het horecabedrijf bleek dus illegaal geëxploiteerd.

De burgemeester is voornemens het café te sluiten vanwege het feit dat de huidige uitbater geen vergunning heeft en er diverse misstanden in het pand zijn aangetroffen. De eigenaar krijgt tot het einde van het jaar de tijd zijn zienswijze kenbaar te maken, voordat het pand daadwerkelijk wordt gesloten. Verder dient de brandveiligheid in het gebouw nog voor nieuwjaar in orde te zijn. De burgemeester besluit begin januari over de definitieve sluiting van het pand.
Provincie:
Tag(s):