donderdag, 29. oktober 2009 - 19:18

Buschauffeur ontsnapt aan gewapende overval

Bergen

In de nacht van woensdag op donderdag, rond 00:45 uur, hebben twee mannen bij bushalte 'van de Flammert' op de Rijksweg in Bergen geprobeerd een 47-jarige buschauffeur te overvallen. Door alert reageren van de chauffeur kon de overval worden voorkomen.

De chauffeur reed die nacht zijn ronde en stopte bij de betreffende halte voor een man die daar stond te wachten. Omdat de man erg treuzelde en zijn gezicht niet liet zien, kreeg de chauffeur argwaan en hield voor de zekerheid zijn deur gesloten. Op een gegeven moment stapte er een tweede man vanachter het bushokje tevoorschijn en hield een wapen op de bus gericht. De buschauffeur bedacht zich geen moment, gaf gas en reed er snel met de bus vandoor.

De twee verdachten zijn mannen van waarschijnlijk 18 - 20 jaar oud. Eén van de verdachten droeg die nacht een donkere jas met een capuchon en hieronder een bivakmuts. Van de tweede verdachte, de man met het wapen, is geen signalement bekend. Wel is duidelijk dat ook deze man zijn gezicht had bedekt.

De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):