donderdag, 17. september 2009 - 9:37

Buslijnen GVU niet over Rodebrug

Utrecht

Buslijnen 6 en 7 van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Utrecht (GVU) rijden vanaf morgen tijdelijk in beide richtingen niet via de Rodebrug. Nadat deze buslijnen gisterochtend weer hun normale dienstregeling zijn gaan rijden, constateerden sommige busschauffeurs dat zij schade rijden bij het passeren van de brug.

De precieze oorzaak hiervoor wordt uitgezocht, evenals de mogelijk aanpassingen die gedaan moeten worden. Zowel de gemeente Utrecht als het GVU betreuren het dat de buslijnen nog niet de vaste route kunnen rijden.

Na de opening op 16 juli van de vernieuwde Rodebrug in juli constateerden buschauffeurs dat de toe- en afrit van de brug aan de kant van de Anton Geesinkstraat te krap was. De bussen bleven daarom omrijden terwijl de brug al open was voor verkeer. Onlangs zijn na overleg tussen gemeente en GVU enkele aanpassingen aan de weg naar de brug en de brug zelf aangebracht. Zo is de middenberm van de Anton Geesinkstraat aan beide zijden smaller gemaakt en zijn de opstaande randen van het fietspad op de brug iets afgeslepen.

Gezamenlijk overleg
Afgelopen maandag leek bij een proefrit dat de aanpassingen van de gemeente voldoende waren om ook de gelede bussen zonder schade de brug te laten passen. GVU constateert nu helaas toch schade aan bussen. Op het wegdek staan blauwe en witte strepen als gevolg van het schaven van de voorkant van de bus over de weg. De komende dagen bekijken gemeente en GVU hoe de problemen definitief kunnen worden opgelost.
Provincie:
Tag(s):