vrijdag, 24. juli 2009 - 18:14

Bustocht naar de Eilandentram op de Brouwersdam

Schouwen-Duiveland

De museumlijn van de RTM-tram, zoals die ook op Schouwen en Duiveland heeft gereden, zou dit jaar verlengd worden tot Scharendijke. Door omstandigheden is dat helaas nog niet uitgevoerd. In overleg van de RTM met de VVV Schouwen en Duiveland is besloten om de Zeeuwen op een eenvoudige manier met deze lijn te laten kennis maken.

Daartoe wordt op donderdag 13 augustus een bustocht naar de Brouwersdam georganiseerd.

Het vertrek is vastgesteld om 12.10 uur van het Busstation Zierikzee met goede aansluiting op de buslijnen van Connexxion, ook die uit Goes. Een historische autobus van de fa Van Oeveren, geschonken aan de RTM, brengt u naar de remise in de duinen bij Ouddorp. Om 13.30 u. vertrekt daar de stoomtram voor een rit door de duinen, langs de Brouwersdam en Port Zélande naar Middelplaat haven.

Zoals vroeger in de haven van Zijpe, komt gelijk met de tram, de boot aan van de Rederij Zeeland voor een rondvaart over de Grevelingen. Na ongeveer 2 uur varen staat de tram weer klaar voor de terugrit en kunt u nog even rondkijken in het RTM-museum. Daarna brengt de Van Oeverenbus u terug in Zierikzee, alwaar u om ongeveer 17.15 u. aankomt.

Reserveren is aanbevolen op emailadres henkontrop@zeelandnet.nl (wordt bevestigd) of telefoon 0111/650709, bij geen gehoor 06 430 30 683.
Provincie:
Tag(s):