vrijdag, 28. augustus 2009 - 13:05

Cao Slagers: 2,5 procent loon in twee jaar

Utrecht

De nieuwe CAO voor Slagers is rond. In de twee jarige cao is een loonsverhoging van 2,5 procent afgesproken en een eenmalige betaling van honderd euro. Dit heeft de CNV vrijdag laten weten.

“Ik ben tevreden over de nieuwe cao Slagers, omdat er een redelijke loonsverhoging is afgesproken voor alle werknemers en er extra aandacht is voor stageplaatsen”, aldus Frans van de Veen, bestuurder van CNV Vlees en vis.

Moeizame onderhandelingen
De onderhandelingen verliepen moeizaam. De cao gaat, met terugwerkende kracht, in per 1 april 2009. Van de Veen: “Op initiatief van CNV Vlees en vis zijn er betere afspraken gemaakt over loondoorbetaling bij ziekte. Het aantal scholingsdagen is uitgebreid van 2 naar 2,5. Ook krijgen werknemers de mogelijkheid om een EVC traject te doen, waarbij werkervaring kan worden omgezet in opleidingscertificaten en diploma’s.”

110 extra stageplaatsen
De CNV bestuurder geeft aan blij te zijn dat de cao zich ook richt op betere kansen voor jongeren zonder baan: “De werkgevers hebben toezegging gedaan om 100 extra stageplaatsen in de slagersbranche te regelen. Daarmee kunnen jongeren werkervaring opdoen en belangstelling ontwikkelen voor het slagers vak. Dat is, juist in deze economisch moeilijke tijden, heel belangrijk.”
Categorie:
Tag(s):