maandag, 13. juli 2009 - 10:54

Catamaranzeiler gered

Naarden

Zondagavond 12 juli werden om 21.20 uur de reddingsboten uit Naarden en Huizen gealarmeerd voor een catamaranzeiler die overboord geslagen was.

Zondagavond werden de reddingsboten gealarmeerd voor een catamaranzeiler die tussen Pampushaven en Uitdam van zijn catamaran afgevallen was toen deze omsloeg.

De catamaran sloeg omstreeks 20.30 uur om. De tweekoppige bemanning probeerde de catamaran weer rechtopstaand te krijgen en dit lukte. De catamaran ging er door de wind meteen vandoor en één van de twee catamaranzeilers bleef achter in het water. De maat probeerde terug te zeilen naar de nog in het water liggende catamaranzeiler, maar kon hem niet vinden. Hierop besloot hij hulp te gaan zoeken.

Omstreeks 21.20 uur vond hij een binnenvaartschip en deze sloeg alarm. Reddingsboten uit Naarden en Huizen voeren uit richting de locatie van de overboord geslagen catamaranzeiler. Na een paar zoekslagen werd de catamaranzeiler gevonden. Ondanks zijn lange verblijf in het water mankeerde hij niets. De catamaranzeiler werd aanboord genomen van de reddingsboot en in een reddingsdeken gewikkeld.

In een grotere en gesloten reddingsboot kon hij opwarmen en op verhaal komen. De catamaranzeiler maakte het goed en werd naar het catamaranstrand bij Jachthaven Marine Muiderzand in Almere gebracht. De inmiddels groots uitgerukte hulpverleningsdiensten uit Flevoland (brandweer en ambulance) hoefden geen verdere hulp te verlenen.

Deze redding is gelukkig goed afgelopen, ondanks het feit de catamaranzeiler géén reddingsvest droeg. Maar mede dankzij de kleding die catamaranzeiler droeg, raakte hij niet onderkoeld. Deze reddingsactie had in combinatie met het intreden van de duisternis heel anders kunnen aflopen.

De Reddingsbrigade Naarden raadt daarom watersporters aan om altijd goed voorbereid het water op te gaan. Draag een reddingsvest, dit kan het verschil betekenen tussen leven en dood. Zorg voor een middel waarmee in geval van nood gealarmeerd kan worden, hetzij een (hand)marifoon, mobiele telefoon of noodvuurpijlen. Voor meer nuttige tips kunt u de website www.reddingsbrigadenaarden.nl bezoeken!
Provincie:
Tag(s):