donderdag, 29. oktober 2009 - 16:31

Catawiki genomineerd voor Accenture Innovations Awards

Groningen

Catawiki is - als enige Noord-Nederlandse bedrijf - genomineerd voor de Accenture Innovations Awards. Uit driehonderd inzendingen is het door een vakjury gekozen bij de vijf genomineerden in de categorie ‘Best Web Concept’. Daarnaast is Catawiki ook genomineerd voor de Publieksprijs. Eerdere winnaars zijn onder meer Buienradar en Hyves.

Catawiki is de online catalogus van alles dat wordt verzameld. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers aangevuld. Je kunt er gratis je verzameling en zoeklijst in bijhouden.

Ook kun je verzamelobjecten kopen en verkopen op basis van de centrale catalogus. Daardoor kun je verzamelobjecten snel aanbieden zonder zelf gegevens en afbeeldingen in te voeren. Hiermee onderscheidt Catawiki zich duidelijk van handelsplatformen als eBay en Marktplaats. Ook is zo het prijsverloop van een verzamelobject te volgen. De Catawiki catalogus heeft grote voordelen boven papieren verzamelcatalogi: hij is gratis en altijd up-to-date.

De site is eind november 2008 gelanceerd met enkele rubrieken. Sindsdien zijn meer dan een half miljoen verzamelobjecten toegevoegd in vijftig rubrieken door bijna vijfduizend enthousiaste gebruikers. Zo staan vrijwel alle postzegels ooit in Europa uitgegeven op de site.

Het aantal verkochte items neemt snel toe. Zo worden er al 120.000 strips te koop aangeboden, het grootste aanbod in Nederland. De website heeft 100.000 pageviews per dag.
Provincie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

4 uur 19 min geleden

Lichaam gevonden in uitgebrande auto Helvoirt

In een woonwijk in Helvoirt heeft de politie zondagochtend een dode man aangetroffen in een uitgebrande auto. Lees verder...

6 uur 4 min geleden

Voorzitter college van bestuur Universiteit van Amsterdam biedt ontslag aan

Louise Gunning heeft gisterenavond haar ontslag als voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam Lees verder...

Foto van studenten | Archief EHF
Foto van Binnenhof | Archief EHF
42 min 12 sec geleden

Van Klaveren: 'Moszkowicz zou prima leider van VNL kunnen zijn'

VNL-Tweede Kamerlid Joram van Klaveren zei zondag in het tv-programma Buitenhof dat oud-advocaat Bram Moszkowicz een prima leider van de politieke partij Lees verder...

53 min geleden

Jongeman (18) mishandelt conducteur

Op zaterdag hield de politie een 18-jarige man aan op verdenking van mishandeling van een conducteur. Lees verder...

Foto van passagier de in trein stapt | Archief EHF
Foto van wasmachine | Archief EHF
1 uur 55 min geleden

Wereldwijd in 2014 voor 41,2 miljoen ton aan elektronisch afval weggegooid

In 2014 is wereldwijd zo'n 41,5 miljoen ton aan elektronisch afval weggegooid. Lees verder...