donderdag, 29. oktober 2009 - 16:31

Catawiki genomineerd voor Accenture Innovations Awards

Groningen

Catawiki is - als enige Noord-Nederlandse bedrijf - genomineerd voor de Accenture Innovations Awards. Uit driehonderd inzendingen is het door een vakjury gekozen bij de vijf genomineerden in de categorie ‘Best Web Concept’. Daarnaast is Catawiki ook genomineerd voor de Publieksprijs. Eerdere winnaars zijn onder meer Buienradar en Hyves.

Catawiki is de online catalogus van alles dat wordt verzameld. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers aangevuld. Je kunt er gratis je verzameling en zoeklijst in bijhouden.

Ook kun je verzamelobjecten kopen en verkopen op basis van de centrale catalogus. Daardoor kun je verzamelobjecten snel aanbieden zonder zelf gegevens en afbeeldingen in te voeren. Hiermee onderscheidt Catawiki zich duidelijk van handelsplatformen als eBay en Marktplaats. Ook is zo het prijsverloop van een verzamelobject te volgen. De Catawiki catalogus heeft grote voordelen boven papieren verzamelcatalogi: hij is gratis en altijd up-to-date.

De site is eind november 2008 gelanceerd met enkele rubrieken. Sindsdien zijn meer dan een half miljoen verzamelobjecten toegevoegd in vijftig rubrieken door bijna vijfduizend enthousiaste gebruikers. Zo staan vrijwel alle postzegels ooit in Europa uitgegeven op de site.

Het aantal verkochte items neemt snel toe. Zo worden er al 120.000 strips te koop aangeboden, het grootste aanbod in Nederland. De website heeft 100.000 pageviews per dag.
Provincie:
Tag(s):

Discussieer mee!

Overig nieuws

1 uur 23 min geleden

'Haagse jihadisten wilden aanslag plegen op kantoor Europese Commissie'

De Belgische justitie had aanwijzingen dat twee jihadisten uit Den Haag plannen hadden gemaakt om een aanslag te plegen op het kantoor van de Europese Lees verder...

10 uur 29 min geleden

Topman NS: 'OV-chipkaart niet gebruiksvriendelijk'

NS-topman Timo Huges vindt de OV-chipkaart verre van ideaal. Lees verder...

Archief MV
3 uur 10 min geleden

Man (21) in kritieke toestand na incident op kampeerboerderij

Een 21-jarige man uit Den Haag is zaterdag ernstig gewond geraakt aan zijn hoofd. Lees verder...

3 uur 25 min geleden

Wachttijden psychiater of psychotherapeut ruimschoots overtreden

Uit een meldactie van het Landelijk Platform GGz blijkt dat de norm voor wachttijden voor een intakegesprek en voor een behandeling bij de gespecialiseerde Lees verder...

Den Haag verbiedt ISIS-vlaggen en gezichtsbedekking bij anti-politiegeweld demo
4 uur 52 min geleden

Demonstraties in Haagse binnenstad rustig verlopen

De vier gehouden demonstraties in de binnenstad Den Haag zijn rustig verlopen. Lees verder...