woensdag, 28. oktober 2009 - 21:24

Centrum voor Jeugd en Gezin Aa en Hunze geopend

Gieten

In het gemeentehuis van Aa en Hunze in Gieten is woensdagmiddag door burgemeester Eric van Oosterhout en wethouder Hedwig Udding-Blok het Centrum voor Jeugd en Gezin Aa en Hunze (CJG) geopend.

In de hal van het gemeentehuis werden voor jong en oud tijdens een feestelijke bijeenkomst activiteiten georganiseerd. Benzo de ballonnenclown was aanwezig en de schoolband van het dr. Nassaucollege verzorgde een muzikale bijdrage. Voor wie actief bezig wilde zijn, was er een skateclinic en een Nintendo Wii. Voor het beantwoorden van vragen waren er vrijwilligers en professionals aanwezig.

Het CJG is het eerste adres waar (aanstaande) ouders, opvoeders, kinderen en jongeren tot 23 jaar terecht kunnen met al hun vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien.Binnen het CJG werken verschillende organisaties rondom jeugd en gezin samen, namelijk: gemeente Aa en Hunze, Icare Jeugdgezondheidszorg, GGD Jeugdgezondheidszorg, Algemeen Maatschappelijk Werk NoorderMaat, Bureau Jeugdzorg en Stichting Welzijn Aa en Hunze. Tijdens openingstijden kunnen bezoekers terecht bij het CJG om informatie te zoeken of een vraag te stellen. Bij een meer ingewikkelde hulpvraag, zorgen de medewerkers dat de vraag bij de juiste instelling terechtkomt. Er zijn contacten met alle betrokkenen rondom jeugd en gezin, zodat elke vraag kan worden beantwoord en iedereen altijd de juiste hulp krijgt.

Het CJG is een initiatief van de overheid. Het kabinet wil dat informatie, advies en hulp bij gezondheid, opvoeden en opgroeien makkelijk en snel beschikbaar is. In 2011 moet in elke gemeente een CJG gerealiseerd zijn. Het CJG in Aa en Hunze is het derde CJG dat geopend wordt in de provincie Drenthe.

Het CJG Aa en Hunze is gevestigd in de Wegwiezer in het gemeentehuis in Gieten. Het CJG is op maandag, dinsdag en vrijdag geopend van 09.30 tot 12.30 uur en op donderdag van 14.00 tot 17.00 uur.
Provincie:
Tag(s):