zaterdag, 19. december 2009 - 11:53 Update: 20-12-2015 22:18

Charles Dickens herleeft weer tijdens Dickens Festival

Charles Dickens herleeft weer tijdens Dickens Festival
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Deventer

Op zaterdag 19 en zondag 20 december vindt in het centrum van Deventer de 19e editie van het Charles Dickens Festival plaats.

In het historische Bergkwartier komt op beide dagen de 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens in volle glorie tot leven. Ruim 900 personen uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver kan men dan in het centrum van Deventer ontmoeten, van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden.

Dit alles onder het genot van de geuren van punch en gepofte kastanjes met huizenhoge kerstbomen en prachtig gerestaureerde panden als decor.
Niet alleen op straat, maar ook achter ramen en door openstaande deuren komt de sfeer en tijd van Dickens de bezoekers tegemoet.

Het Dickens Festijn wordt jaarlijks door ruim 150.000 bezoekers bezocht en vindt plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat.

Toegang tot het Dickens Festijn is alléén mogelijk via de Keizerstraat (ter hoogte van de Deventer Schouwburg). Bezoekers worden via het parkeerterrein van Rentree naar een wachtplein op het ROC-terrein geleid en vanaf daar middels dranghekken in de Brinkpoortstraat en Keizerstraat naar de ingang van het Dickens Festijn, waar het publiek groepsgewijs wordt binnengelaten.

Het wachtende publiek wordt vermaakt met optredens. Voor bezoekers aan het centrum en de markt op de Brink wordt ter hoogte van Praamstra een loopbrug voor voetgangers geplaatst.

Het festijn duurt op beide dagen van 11.00 uur tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):