zaterdag, 12. december 2009 - 15:30

Chauffeur ramt lantaarnpaal, bushokje en boom

Emmeloord

Een 22-jarige man uit Utrecht heeft zaterdagochtend rond 08.00 uur op de Amsterdamweg in Emmeloord een grote ravage veroorzaakt door met een personenwagen tegen een lantaarnpaal te rijden om vervolgens op een abri en een boom aan te rijden.

De personenauto reed om 08.00 uur op de Amsterdamweg ter hoogte van de Bunschotenlaan toen deze door nog onbekende oorzaak de middengeleider op deze weg raakte. Vervolgens reed de bestuurder de daar aanwezige abri aan en reed dwars door de berm en de struiken tegen een lantarenpaal aan. Deze werd door het op drift geraakte voertuig tientallen meters meegesleurd en brak hierop in tweeën. Uiteindelijk kwam de auto met de gehalveerde lantarenpaal tegen een boom tot stilstand.


De drie medepassagiers hebben verschillende verwondingen en schrammen opgelopen. De toegesnelde ambulance kon de passagiers en bestuurder ter plaatse behandelen. De bestuurder is overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor. Hij is aangehouden op overtreding van artikel 8 (rijden onder invloed van alcohol in het verkeer).
Provincie:
Tag(s):