vrijdag, 11. december 2009 - 11:34

China Festival of Lights, bron van inspiratie

Emmen

Bezoekers van China Festival of Lights in Dierenpark Emmen zijn vrijwel zonder uitzondering zeer enthousiast als zij ’s avonds het park weer verlaten. De prachtige lichtsculpturen en de exotische Chinese sfeer maken een bezoek aan het festival tot een ware belevenis. Zelfs het regenachtige weer van de afgelopen periode kon de sfeer niet bederven.

Regelmatig zijn discussies te beluisteren of nu de gigantische draak of de tempel met de drie olifanten opgebouwd uit Chinees porselein de meeste indruk heeft gemaakt. Bezoekers van Chinese afkomst daarentegen zien vaak de kleurrijke Tempel of Heaven als topstuk van het festival. Jong en oud, Europeaan en Chinees allen genieten van de kennismaking met delen van de Chinese cultuur in Emmen.

Kinderen in de groepen 5 en 6 van basisschool “de Triangel” te Emmer-Compascuum vonden de Chinese verlichtingen in Emmen zo mooi, dat ze zelf Chinese lampionnen zijn gaan maken. Met veel inzet gingen ze aan de slag. “De kinderen waren reuze enthousiast en de resultaten zijn prachtig geworden (dat vinden wij althans!). Wij wensen u nog heel veel succes met dit geweldige initiatief”, aldus Joke Koops, directeur van “de Triangel”.

China Festival of Lights duurt nog tot 10 januari 2010.
Provincie:
Tag(s):