dinsdag, 17. november 2009 - 17:15

Cobra Museum directeur John Vrieze (59) overleden

Amstelveen

Maandagavond is Cobra Museum directeur John Vrieze op 59-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. ‘John Vrieze was al geruime tijd ernstig ziek’, meldt het Cobra Museum dinsdag.

Cobra Museum
In zijn laatste functie was hij ruim zes jaar als directeur verbonden aan het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen waar hij vele opvallende tentoonstellingen organiseerde.

Organisator tal van tentoontoonstellingen
Daarvoor was hij als organisator van tentoonstellingen verbonden aan het Exposorium van de Vrije Universiteit in Amsterdam, organiseerde hij in opdracht van onder meer het Ministerie van WVC tentoonstellingen in binnen- en buitenland, was hij medeoprichter en coördinator van de Stichting De Beurs van Berlage en als hoofd tentoonstellingen verbonden aan de Nationale Stichting De Nieuwe Kerk.

Koninklijke onderscheiding
Hij was voorts voorzitter en bestuurslid van vele kunstcommissies. John Vrieze studeerde in Canada, waar hij opgroeide, aan het conservatorium en in Amsterdam kunstgeschiedenis. Recentelijk werd John Vrieze voor zijn grote verdiensten voor de beeldende kunst in Nederland door Hare Majesteit benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.
Provincie:
Tag(s):