donderdag, 20. augustus 2009 - 16:06

Controle op naleving van Winkeltijdenwet

Amersfoort

De komende tijd gaat de politie scherper toezien op de sluitingstijden van winkels. Er zijn de afgelopen tijd klachten binnengekomen van winkeliers die zich niet aan de winkelsluitingstijden houden en daarmee de Winkeltijdenwet overtreden.

Openingstijden voor winkels zijn maandag tot en met zaterdag tussen 6.00 en 22.00 uur. Daarnaast zijn er per jaar een aantal koopzondagen, dit varieert van 8 zondagen voor winkels in de binnenstad tot 12 voor wijkwinkelcentra en winkels in de woon-, tuin- of bouwbranche. De koopzondagen staan vermeld op de website van de gemeente Amersfoort in het Digitaal Loket.

Volgens de Winkeltijdenwet, bijdraagt aan eerlijke concurrentieverhoudingen door het creeëren van een gelijke uitgangspositie, mag een winkel op koopzondag open zijn tussen 12.00 en 17.00 uur. Voor winkels in de woon-, tuin- of bouwbranche gelden op koopzondag openingstijden tussen 10.00 en 17.00 uur.

Wanneer de politie een overtreding van de Winkeltijdenwet constateert, kan worden overgegaan op het sluiten van de winkel en het opmaken van een proces verbaal. Uiteindelijk bepaalt de rechter de hoogte van de boete en baseert zich daarbij op de hoogte van uw omzet.
Provincie:
Tag(s):