donderdag, 29. oktober 2009 - 20:13

Crimineel Gwenette M. in Antwerpen aangehouden

Amsterdam

Belgische politiemensen hebben woensdagmiddag 28 oktober de internationaal gesignaleerde Gwenette M. in Antwerpen aangehouden. De 35-jarige voortvluchtige crimineel was in het bezit van een vals c.q. vervalst Nederlands paspoort. Tegen hem liep een Europees aanhoudingsbevel.

De man ontsnapte op 12 mei 2008 uit de gevangenis in Heerhugowaard en was sindsdien spoorloos. Maar nu zit hij weer vast. De aanhouding werd uitgevoerd door een arrestatieteam, omdat de man als zeer gevaarlijk te boek staat.
De voortvluchtige was veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf vanwege drugshandel, zware mishandeling en valsheid in geschrifte.

Na een maand detentie wist hij met behulp van anderen over de muur van de gevangenis te vluchten. Van zijn straf moet hij nog 6 jaar in de gevangenis doorbrengen.

In mei is er in de tv-programma’s Opsporing Verzocht van de Avro en Ter Plaatse van RTV Noord-Holland uitgebreid aandacht besteed aan de ontvluchting en is zijn foto en naam door justitie vrijgegeven. Ook loofde justitie een beloning van 5000 euro uit voor de tip die zou leiden tot de aanhouding van M.

De officier van justitie en de leiding en de teams van de dienst Regionale Recherche die zich met de opsporing van de voortvluchtige bezighielden zijn zeer verheugd met de aanhouding.
Provincie:
Tag(s):