vrijdag, 13. november 2009 - 22:35

Crisis zorgt voor grote toeloop KreaDoe

Utrecht

De huidige economische situatie inspireert menig Nederlander om een stuk creatiever worden. Waarom een 'oud' kledingstuk weggooien als je het nog kunt 'pimpen' en waarom je kostbare geld uitgeven aan dure (kerst-)decoraties als je deze, met een beetje handigheid, zelf kunt maken. In de Utrechtse jaarbeurshallen was inspiratie genoeg om na een dagje slenteren langs de vele honderden kraampjes zelf aan de slag te gaan.

Op de beurs was het rond het middag uur al flink dringen geblazen bij de diverse kraampjes. Het merendeel van de bezoekers is vrouw alhoewel er hier en daar ook wel een meegebrachte man te bespeuren viel. De beursgangers blijken uit alle windstreken van Nederland naar Utrecht gekomen te zijn om hun creatieve geest te stimuleren.

De workshops tijdens de beurs zaten bijna allemaal bomvol en daaruit blijkt wel dat zelf dingen maken populair is momenteel. Diverse technieken, materialen en trends op het gebied van breien, scrapbooking, borduren en het maken van sieraden tot alles op het gebied van keramiek, poppen, stempels, papier,kaarten, wol en handwerk was op de beurs te zien en te proberen.

Trends op dit moment zijn het zelf maken van gestempelde (kerst-)kaarten en gebreide- en gehaakte tassen. Waren het vorige winter gebreide truien en jurken die helemaal in waren? Deze winter steel je de show met een bijpassende gebreide schoudertas.

De KreaDoe 2009 is nog tot en met zondag in de Utrechtse Jaarbeurs te bezoeken.
Categorie:
Tag(s):