woensdag, 9. september 2009 - 15:26

Dag van de Straatmaker 2009 in Dronten

Dronten

Zaterdag 19 september vindt in Dronten de Dag van de Straatmaker plaats. De bestratingbranche presenteert zich deze dag in de volle breedte en er is een NK Straatmaken voor koppels. Het thema dit jaar luidt: Meters maken voor KWF Kankerbestrijding.

Meters maken voor KWF Kankerbestrijding
De Dag van de Straatmaker is een jaarlijks terugkerend evenement dat telkens op een andere locatie plaatsvindt. Elk jaar wordt er een goed doel aan gekoppeld. Dit jaar is dat ‘Meters maken voor KWF Kankerbestrijding’. Door middel van diverse (sponsor)activiteiten en andere acties wordt geld ingezameld voor het Koningin Wilhelmina Fonds. Ook de gemeente Dronten schenkt een bedrag aan het KWF.

Activiteiten
In het centrum van Dronten kunt u straatmakers actief aan het werk zien bij het op ambachtelijke wijze bestraten van de Copernicuslaan. Verder komen alle facetten van het beroep straatmaker aan de orde; van praktijk tot regelgeving en van opleiding tot demonstraties. In de Meerpaal is een informatiemarkt, er is een Demo-doe-terrein en winkeliers presenteren zich met acties en aanbiedingen. Ook voor kinderen worden er leuke activiteiten georganiseerd.

Nederlands Kampioen Straatmaken
Bij het NK Straatmaken voor koppels gaan de beste straatmakerkoppels de strijd met elkaar aan om de titel Nederlands Kampioen Straatmaken 2009 in de wacht te slepen. Het startsein van het NK is vrijdag 18 september om 13.30 uur. Zaterdag 19 september om 15.00 uur wordt door burgemeester Aat de Jonge en de heer G.J. Visscher, voorzitter van de Ondernemersvereniging Bestratingsbedrijven Nederland (OBN) bekendgemaakt welk koppel er met de titel vandoor gaat.
Provincie:
Tag(s):