donderdag, 30. juli 2009 - 23:01

Dalfsen getroffen door windhoos

Dalfsen

Het buitengebied van Dalfsen is donderdagavond getroffen door een windhoos. Hierdoor zijn tientallen bomen ontworteld en raakten meerdere woningen beschadigd. Niemand liep noemenswaardig letsel op. Dit meldt de politie IJsselland.

De windhoos trof Dalfsen tussen circa 19.40 en 20.00 uur. Aan de Dedemsweg en ten oosten van deze weg, in de richting van Dedemsvaart, raakten tientallen bomen ontworteld en liepen enkele woningen flinke schade op. De brandweergroepen van Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld zijn op dit moment nog volop aan het werk om de wegen vrij te maken. Hierbij is ook een hoogwerker ingezet van de brandweer uit Zwolle. Ook een aantal agrariërs uit het gebied biedt een helpende hand.

De woningen die door de windhoos werden getroffen staan aan de Middeldijk en aan de Veldweg. Op de Middeldijk waaiden alle pannen van het dak van een woning en liep het garagebedrijf ernaast grote schade op. Een tweede woning aan deze weg raakte zo beschadigd dat een inspectie van Bouw- en Woningtoezicht noodzakelijk was. Aan de Veldweg viel een boom op een huis. Met uitzondering van een licht knieletsel, deden zich verder geen persoonlijk letsel voor.
Op onder andere de volgende wegen vielen bomen om: De Stouwe, Veldweg, Dommelerdijk, Blikweg, Brouwersweg, Nieuweweg, Kringsloot-Oost, Arendnevenweg.
Provincie:
Tag(s):