zondag, 20. september 2009 - 12:46

Dancefestival Reloaded onrustig verlopen

Nijmegen

Zaterdagavond omstreeks 20.00 uur is tijdens het door de Matrixx georganiseerde dancefestival Reloaded, door de politie besloten, extra manschappen in te zetten. Een aantal vechtpartijen gaf hiertoe aanleiding. De politie hield 1 persoon aan in verband met mishandeling. Het festival begon ’s morgens om 11.00 uur en eindigde om 23.00 uur

Tot een uur of 19.00 uur was de sfeer prettig maar tussen 19.00 en 20.00 uur braken er verschillende vechtpartijen uit die allemaal door de beveiliging konden worden beslecht. De sfeer werd grimmiger mede gezien het feit dat vele vechtersbazen onder invloed waren van drugs en alcohol. Meerdere bezoekers liepen verwondingen op. Drie daarvan hebben zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Tijdens de vechtpartijen hield een gedeelte van het publiek het voor gezien en ging richting auto of trein.

De vechtpartijen waren voor de organisatie aanleiding om extra licht te maken zodat adequaat kon worden opgetreden. Omstreeks 20.00 uur gaf de beveiliging aan de politie door dat zij een aantal bezoekers van het terrein had verwijderd in verband met de vechtpartijen. Ook gaven zij door, dat wanneer dit zo zou voortzetten, zij hulp van de politie nodig zouden hebben. Hierop heeft de politie besloten op te schalen en de hulp in te roepen van de Mobiele Eenheid. Een sectie uit Midden West Brabant een groep uit Gelderland Midden en een sectie van Gelderland-Zuid. De politie is nadrukkelijk aanwezig geweest en bleef paraat buiten het festivalterrein totdat iedereen naar huis ging. Vanaf het moment dat de politie zichtbaar aanwezig was, is het verder rustig gebleven.
Provincie:
Tag(s):