woensdag, 2. december 2009 - 14:19

Dataverlies heeft steeds grotere impact

Haarlem

Bedrijven maken steeds intensiever gebruik van hun netwerk, daarnaast virtualiseren veel bedrijven ook in grote mate. Hierbij wordt maar zelden rekening gehouden met de veiligheidsconsequenties die met deze veranderingen gepaard gaan.

Deze onzorgvuldigheid kan helaas wel grote gevolgen hebben, dataverlies en onveilige dataopslag zijn de meest voorkomende problemen met mogelijk verstrekkende problemen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat 70% van de bedrijven die ernstig dataverlies hebben geleden binnen 18 maanden failliet gaan (Bron: DTI).

De belangrijkste oorzaken van dataverlies zijn hardware of systeemfouten, menselijke fouten en software fouten (Bron: DTI). Dit zijn allemaal fouten die toenemen wanneer netwerken meer worden gebruikt of wanneer een bedrijf meer virtualiseert. Gelukkig bestaan er voldoende mogelijkheden om dataverlies te voorkomen en indien nodig te herstellen. Ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf overschatten de mate waarin ze zijn beschermt tegen dataverlies vaak en deze overschatting kost hun duizenden euro’s per jaar (Bron: Symantec).

Bedrijven die deze fout niet willen maken en wel hun gegevens willen beschermen dienen dagelijks een backup van hun data te maken. Dit kan het best worden gedaan met een online backup bij o.a. Mkbackup in Haarlem. Zo kan men, zonder investeringen te hoeven doen, data veilig stellen. Online backup kan volledig automatisch via de huidige Internet verbindingen verlopen. De data wordt dan extern bij een datacentrum opgeslagen. Er zijn bedrijven die online backup aanbieden waarbij de data vervolgens bij twee verschillende datacentrum wordt opgeslagen, zo kan 99,9% veilige
dataopslag verzekerd worden. Een ander voordeel van online backup is dat men 24 per dag overal beschikking heeft tot de opgeslagen data. Wanneer het kwaad al geschied is kan men data recovery realiseren via online backup, door één druk op de knop kan op file niveau een bestand(en) worden teruggeplaatst.

Om gegevens, computers en volledige netwerken tegen virussen, spam en phishing te beschermen zijn er scanners die alle inkomende e-mail scant voordat het de computer bereikt.

MKBack- up kan al deze services bieden met een 99,9% veiligheidsgarantie. Kijk voor meer informatie op de site van Mkbackup
Categorie:
Tag(s):