woensdag, 2. december 2009 - 10:39

De populairste cadeaus voor Sinterklaas 2009

De Sint zorgt dit jaar voor veel traditionele cadeaus voor de kinderen in Nederland. Vergelijkingssite Beslist.nl heeft onderzoek gedaan naar de populairste cadeaus in de aanloop naar Sinterklaas 2009.

Het onderzoek omvat de zoekopdrachten van 1,3 miljoen Nederlanders
op Beslist.nl in de periode vanaf de aankomst van de Goedheiligman op
14 november 2009 tot 1 december.

Uit het onderzoek blijkt gezelschapsspelletjes zeer populair zijn dit jaar. Bijna 1 op de 5 cadeaus zal een spel zijn. Een sterke tweede plaats is ingenomen door ‘Bouwstenen‘ speelgoed, zoals Lego en Duplo. Op de 3e plaats komen de poppen/actiefiguren (Barbie, Dora), gevolgd door de knuffels. Opvallend is de populariteit van radiografisch bestuurbaar speelgoed (plaats nummer 5). Met name helikopters zijn daarbij populair.

Brug tussen traditioneel en moderne spellen
Opvallend is dat de fabrikanten van de traditionele gezelschapsspellen steeds meer elektronische toepassingen verwerken in de spellen om de brug te slaan naar een jonger publiek. Zo wordt in diverse gezelschapsspellen de mogelijkheid geboden om via internet en PC zelf afbeeldingen te bewerken.

Daarnaast wordt in een aantal spellen een modern betaalmiddel aangeboden, zoals bijvoorbeeld het betalen met creditcard (i.p.v. papiergeld). Van een aantal spellen is er in zowel een bordspel variant, alsook een game voor een gameconsole of PC (bv. Kolonisten van Catan, Monopoly).
Categorie:
Tag(s):