donderdag, 30. juli 2009 - 16:45

Defect aan persleiding

Middelburg

Donderdagmiddag 30 juli is een defect geconstateerd aan de persleiding die langs industrieterrein Arnestein in Middelburg loopt. Er vinden momenteel geen overstorten plaats op het oppervlaktewater; rioolwater wordt afgevoerd met tankwagens. De aannemer gaat aan de slag met een noodreparatie. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

Door de aanleg van de N57 is het nodig de bestaande persleiding te verleggen. Hiermee is dinsdag 28 juli gestart. Hoewel de persleiding donderdagmorgen opnieuw in gebruik is genomen, blijkt er nu toch een lek aanwezig te zijn. Het defect zit in de aansluiting (een zogenaamde spie/mof constructie) van twee buizen. Zolang er geen neerslag van betekenis valt, kan al het rioolwater met tankwagens worden afgevoerd en vinden er geen overstorten plaats. Het is nog niet te zeggen hoe lang de noodreparatie gaat duren.

Maatregelen
· Aannemer Rasenberg, die het werk uitvoert in opdracht van Rijkswaterstaat, zorgt voor een tijdelijke reparatie.

· Acht tankwagens halen rioolwater uit het riool nabij het rioolgemaal aan de Oude Veerseweg en vervoeren dit naar het industriegebied Arnestein, vanwaar het via het riool ver-der gaat naar de zuivering. Dit gaat dag en nacht door om te zorgen dat het overstorten van rioolwater voorkomen wordt.

· Er is, uit voorzorg, een noodpomp geïnstalleerd voor het geval er neerslag valt en over-storten onvermijdelijk is. Deze wordt nog niet gebruikt.

· Waterschap Zeeuwse Eilanden houdt toezicht.

De betreffende persleiding transporteert normaal gesproken het afvalwater van huishoudens en bedrijven ten westen van het Kanaal door Walcheren. Dit gaat via het rioolgemaal aan de Elektraweg naar de rioolwaterzuivering in Ritthem.

De nieuwe betonnen persleiding is 1 kilometer lang en heeft een diameter van 1000 mm. Het werk wordt uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat door aannemer Rasenberg. De exacte locatie van het lek is aan de Grenadierweg.
Provincie:
Tag(s):