dinsdag, 17. november 2009 - 18:55

Derde editie Kinderen Dansen op het IJs van start

Amsterdam

SBS 6 heeft ook dit jaar weer de familieshow Kinderen Dansen op het IJs opgenomen, die traditiegetrouw op de dag na kerst wordt uitgezonden. De (klein)kinderen van onder andere Henny Huisman en Angela Groothuizen zijn al hard aan het trainen om de schaatstechnieken onder de knie te krijgen. De show wordt gepresenteerd door Nance en Gerard Joling.

Vorig jaar won Maxime Froger de schaatswedstrijd en werd daarmee de opvolger van Christiaan Bauer, die in de allereerste editie de beste was. Dit jaar strijden zes nieuwe kinderen om de eretitel: Donny (zoon van Dries Roelvink), Emma (kleindochter van Henny Huisman), Nona (dochter van Angela Groothuizen), Django (zoon van zanger Boris), Tony (kleinzoon van Nelleke van der Krogt) en Niels (zoon van Ron Boszhard).

Net als bij de vorige edities worden de optredens beoordeeld door de vertrouwde deskundige jury, gevormd door Holiday on Ice casting director Jayne Hamelink, officieel jurylid ijsdansen Wil Visser, ex-bondscoach kunstrijden Peter Moormann en choreograaf Marc Forno.

Ook gaat Nance samen met Beau van Erven Dorens een kijkje nemen in Zuid-Afrika bij de projecten van het Nelson Mandela Kinderfonds, het goede doel waar de kinderen voor schaatsen.
Categorie:
Tag(s):