zondag, 13. september 2009 - 12:35

Dertienjarige slachtoffer van 'Happy Slapping'

Capelle a/d IJssel

De afdeling Opsporing van het district Oost, heeft zaterdag rond tien uur 's ochtends, een 14-jarige jongen aangehouden voor Happy Slapping en de dag erna nog een 12-jarige. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Filmpje mishandeling online gezet
Bij de politie kwam op vrijdagmiddag een melding binnen dat er op het internet een filmpje zou staan waarop was te zien hoe een jongen in elkaar werd geslagen. Het filmpje stond een site en was door velen bekeken. Uit de reacties op het filmpje bleek hoe groot de afschuw over het gebeuren was.

Identiteit slachtoffer achterhaald
De politie stelde een onderzoek in en aan de hand van het filmpje werd de identiteit van het slachtoffer achterhaald. Het ging om een 13-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel. Hij werd door de politie benaderd en hij deed aangifte.

De mishandeling werd gepleegd door twee jongens en één van hen filmde dat met zijn mobiele telefoon. De derde verdachte sloeg het slachtoffer niet, maar filmde de filmers. Daardoor konden zij gemakkelijk worden herkend.

Zaterdagochtend is de eerste verdachte, een 14-jarige Capellenaar aangehouden en zondagochtend een tweede (degene die de filmers filmde). De politie verwacht op spoedig ook de derde verdachte aan te kunnen houden.
Provincie:
Tag(s):