zondag, 6. december 2009 - 12:51

'Dick Advocaat nieuwe trainer AZ'

Alkmaar

(Elfvoetbal) Dick Advocaat is tot het einde van dit seizoen hoofdtrainer bij AZ. De Nederlandse oefenmeester volgt de ontslagen Ronald Koeman op en combineert dat met het bondscoachschap van de Belgische nationale ploeg.

Dat meldt het Belgische Sporza. Het medium weet verder te melden dat Advocaat komende woensdag, na de Champions League-wedstrijd Standard Luik - AZ, gepresenteerd wordt als trainer van de landskampioen. De oud-trainer van onder meer PSV en het Nederlands elftal zal dus nog niet op de bank zitten in het cruciale duel.

De keuze voor Advocaat is geen verrassende. Afgelopen zomer was hij al kandidaat om Louis van Gaal op te volgen, maar De Kleine Generaal was toen al rond met de Belgische bond. "In mijn hart wilde ik best naar AZ, maar ik had mijn woord al aan de Belgische bond gegeven", zei hij later in Voetbal International.

Daarmee heeft AZ wat het wenste: snel duidelijkheid over de opvolging van Koeman, die zaterdag ontslagen werd vanwege de tegenvallende resultaten.

UPDATE
Directeur voetbalzaken van AZ, Marcel Brands, heeft bevestigd dat de regerend landskampioen Dick Advocaat heeft benaderd om Ronald Koeman op te volgen. Tegenover het ANP heeft een woordvoerder van de Noord-Hollanders laten weten dat Advocaat na het weekeinde met duidelijkheid komt.
Categorie:
Tag(s):