woensdag, 12. augustus 2009 - 19:40

Dief steelt gestolen fiets

Brunssum

Een gestolen crossfiets heeft in Brunssum wel een heel 'bijzonder rondje' gemaakt voordat de tweewieler weer bij de rechtmatige eigenaar terug was.


Op 25 juli werd uit de tuin van een 38-jarige Brunsummer een crossfiets gestolen. De diefstal werd door de eigenaar bij de politie gemeld.
 Afgelopen dinsdag, tijdens het boodschappen doen bij een plaatselijke supermarkt aan de Kennedylaan, zag de man zijn crossfiets buiten afgesloten staan. Hij meldde zich snel bij het politiebureau. Daar werd besloten een ander slot op de fiets te zetten om de dief te verhinderen er weer met de fiets vandoor te gaan.
Later op de dag deed een jongeman een tevergeefse poging het vernieuwde slot te openen. Hij werd direct in zijn kraag gevat.


Deze 17-jarige Brunssummer verklaarde de fiets op zijn beurt te hebben gestolen van degene die de crosser uit de tuin van de eigenaar had ontvreemd. De oorspronkelijke dief had de crossfiets twee weken geleden aan de jongen laten zien en daarbij verteld dat hij de fiets had gestolen. De fiets stond verstopt achter een stroomkast in de buurt. Kort daarna had de 17-jarige besloten de crossfiets bij de stroomkast weg te halen en ongevraagd onder zijn hoede te nemen. Tegen zijn ouders had hij verteld de fiets van een vriend te hebben gekocht voor 30 euro.
Provincie:
Tag(s):