donderdag, 12. november 2009 - 17:31

Dierenarts aangehouden voor fraude met vaccinatieverklaringen

De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft op 11 november 2009 in opdracht van het Functioneel Parket een dierenarts uit Noord-Nederland aangehouden.

De man wordt ervan verdacht te frauderen met vaccinatieverklaringen voor Blauwtong. Veehouders konden op die manier onterecht in aanmerking komen voor overheidsgeld.

In 2008 werden houders van schapen, geiten, runderen en andere herkauwers opgeroepen hun dieren te vaccineren tegen blauwtong, een virusziekte overgebracht door knutten (muggen). Ondernemers konden door het indienen van een vaccinatieverklaring de gemaakte dierenartskosten voor het vaccineren vergoed krijgen. De dierenarts gaf vermoedelijk vaccinatieverklaringen af zonder de dieren daadwerkelijk te vaccineren. Hierdoor ontvingen veehouders ten onrechte de voor de vaccinaties bestemde subsidie. De AID denkt dat er de afgelopen periode ongeveer 50.000 euro subsidie ten onrechte is verkregen.

De praktijk van de dierenarts is doorzocht. De administratie is in beslag genomen voor nader onderzoek. De AID stelt een nader onderzoek in naar de veehouders die gebruik maakten van de diensten van de dierenarts.
Provincie:
Tag(s):