maandag, 9. november 2009 - 10:01

Dievegge bankpasjes moest nog 18 dagen zitten

Leeuwarden

Woensdag is een 20-jarige inwoonster van Drachten aangehouden op verdenking van het stelen van bankpasjes. Tijdens de verhoren bekende de vrouw de diefstal. Ze zit nog steeds vast omdat ze nog een gevangenisstraf van 18 dagen moet uitzitten.

Op 23 september werd in Leeuwarden bij een bejaard echtpaar de diefstal gepleegd. Hierbij werd een mapje met verschillende pasjes, waaronder een bankpas, weggenomen. Het bejaarde echtpaar werd door een vrouw gevraagd om mee te werken aan een onderzoek over veiligheid. Dit onderzoek zou zij in opdracht doen voor haar school in Leeuwarden. Eenmaal in de woning verzon de vrouw smoesjes waardoor de 82-jarige bewoonster een aantal malen de woonkamer verliet. Daarbij zag ze kans om bankpasjes te stelen.

Later die dag werd de 82-jarige gebeld door iemand die zich voordeed als een medewerkster van de klantenservice van VISA. De 82-jarige vrouw herkende de stem van de ‘medewerkster’ als die van de vrouw die eerder die dag bij haar aan de deur was geweest voor het onderzoek. Tijdens het telefoongesprek wilde de vrouw gegevens krijgen over de bankpas van bejaarde vrouw, vermoedelijk om de pincode los te peuteren. De 82-jarige vertrouwde dit niet en beëindigde het gesprek. Het bejaarde echtpaar kwam later die week tot de ontdekking dat er een bankpasje waren gestolen. Ze besloten dan ook om aangifte te doen bij de politie.

Na politieonderzoek kon op woensdag 4 november 2009 de 20-jarige inwoonster van Drachten als verdachte worden aangehouden. Tevens werd een 31-jarige inwoner van Leeuwarden als verdachte gehoord. Tijdens de verhoren bekende de 20-jarige vrouw de diefstal. De 31-jarige man bleek na onderzoek niets met de diefstal maken te hebben. Het is zeer goed mogelijk dat de vrouw uit Drachten meerdere van dit soort diefstallen heeft gepleegd. Mocht u iets soortgelijks zijn overkomen dan kunt u zich melden bij de politie om hiervan aangifte te doen.

Na de verhoren werd er proces-verbaal opgemaakt tegen de 20-jarige vrouw. Ze moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De vrouw mocht echter het politiebureau niet verlaten omdat ze nog een gevangenisstraf van 18 dagen had openstaan.
Provincie:
Tag(s):