dinsdag, 14. juli 2009 - 18:53

Dionne Warwick op Laren Jazz 2009

Amsterdam

Voor de zevende keer op rij presenteert Laren Jazz in het eerste weekend van september een bruisend jazzfestival met een programma om je vingers bij af te likken.

Op zaterdag 5 september verwelkomt Laren Jazz twee absolute topartiesten; niemand minder dan Dionne Warwick in een van haar spaarzame optredens in Europa, én Candy Dulfer, die gezien haar staat van dienst en samenwerking met wereldsterren nauwelijks introductie nodig heeft. Voeg daarbij Trio Johan Clement in een hommage aan Oscar Peterson, Edwin Rutten met zijn nieuwste CD 'To Keep You Warm', Jeroen de Rijk en Frits Landesbergen, en Casey's Tenor Madness met o.a. Gijs Dijkhuizen, Hand Dulfer en Cees Schrama, en deze avond wordt één groot feest.

Zoals gebruikelijk vindt op zondagmiddag 6 september het GRATIS familieconcert in de Singertuin plaats, met de altijd verbazingwekkende Amsterdam Jazz Juniors o.l.v. Peter Guidi, een optreden van Edwin Rutten en trio, én Frits Landesbergen met enkele onverwachte gasten.

De winnaar van de Laren Jazz Award 2009 wordt vlak voor Laren Jazz bekend gemaakt. De Laren Jazz Award wordt sinds 2003 jaarlijks toegekend aan een jonge talentvolle Nederlandse jazzmusicus. Hij of zij ontvangt een speciaal vervaardigd bronzen beeldje en een bedrag.
Categorie:
Tag(s):