maandag, 27. juli 2009 - 22:41

Discotheek Zenith gesloten na schietincident

Venray

Burgemeester Waals van Venray heeft discotheek Zenith aan De Voorde 30 in Oostrum per direct gesloten. Aanleiding voor de sluiting is het schietincident van zondag 26 juli, waarbij gericht vier kogels werden afgevuurd op de discotheek. Een dergelijk incident is een ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid. De sluiting geldt in principe tot en met zondag 9 augustus.

Het schietincident vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag. In de discotheek waren ongeveer 1200 bezoekers. Niemand raakte gewond. De politie onderzoekt de zaak en doet hangend dat onderzoek geen mededelingen. Totdat meer duidelijk is over de toedracht vindt de burgemeester het risico voor de veiligheid van de exploitanten, de medewerkers en het publiek te groot.
De discotheek blijft dicht tot en met zondag 9 augustus. Vrijdag 7 augustus overlegt de burgemeester met politie en justitie over eventuele verlenging. Als tussentijds blijkt dat sluiting niet langer noodzakelijk is, neemt de burgemeester eerder een besluit.

De exploitanten van de discotheek zijn op de hoogte gebracht van het besluit. Ze kunnen bezwaar maken tegen het besluit.
Provincie:
Tag(s):