vrijdag, 13. november 2009 - 13:56

DJ Giel Beelen naar Uruzgan

Hilversum

3FM Radio-dj Giel Beelen vertrekt morgen samen met cabaretier Guido Weijers en zangeres Dennis naar Afghanistan. ‘Van 16 tot en met 20 november zendt de discjockey met hulp van zijn speciale gasten het programma `Giel!' live uit vanaf Kamp Holland in Uruzgan’, meldt Defensie vrijdag.

"Ik vind het spannend en ben erg benieuwd naar de sfeer daar. Ik word nu eindelijk écht uitgezonden", sprak Giel Beelen over zijn werkreis naar Afghanistan. Het radioprogramma is elke ochtend van 06.00 tot 10.00 uur te beluisteren op 3FM.

Entertainment voor militairen
Giel Beelen neemt voor de Nederlanders in Afghanistan ook enkele vrienden mee. Cabaretier Guido Weijers gaat de militairen een voorproefje geven van zijn Oudejaarsconference 2009 en Dennis zal de troepen toezingen.

Uruzgan.FM
Giel neemt aankomende week ook de presentatie van Uruzgan.FM over van Kristel van Eijk. Zij trekt deze periode door Nederland om thuisfronters namens hun militairen op missie te verrassen.

Malaria
Ook probeert Giel Beelen inzicht te krijgen in de malariasituatie in Afghanistan. Voor dit probleem gaat 3FM in de week voor kerst aandacht vragen en geld inzamelen. Dit gebeurt tijdens het programma 3FM Serious Request vanuit het zogenoemde Glazen Huis.
Provincie:
Tag(s):