zaterdag, 19. december 2009 - 18:25

Do voor Mutsaersstichting in Glazen Huis

Venlo

Zangeres Do, ambassadrice van de Musaersstichting in Venlo, overnacht zaterdagnacht in het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen. Voor de zorgorganisatie overhandigt zij, samen met twee cliënten, een cheque van 3000 euro ter bestrijding van malaria, waarvoor 3FM-actie Serious Request zich dit jaar inzet. Met dit geld kunnen 600 muskietennetten worden gekocht, zo meldt de zorginstelling.

Daarna gaat de deur achter Do tot zondagochtend op slot. In het Glazen Huis brengt zij enkele liedjes ten gehore van haar nieuwe Nederlandstalige mini-CD ‘Zingen in het donker’, de titelsong van de gelijknamige film met Carice van Houten. De film en de mini-CD van Do zijn bedacht en gefinancierd door de Mutsaersstichting, die zo op bijzondere wijze aandacht vraagt voor huiselijk geweld.

Aanpak van huiselijk geweld is een speerpunt van de Mutsaersstichting. Do voelt zich nauw betrokken bij het onderwerp, vandaar haar ambassadeurschap. Met de CD ‘Zingen in het donker’ vraagt zij om meer aandacht voor slachtoffers.

De donatie van muskietennetten aan 3FM-actie Serious Request past uitstekend bij de plaats van de Mutsaersstichting in de samenleving, aldus bestuurder Matthieu Goedhart. “Malaria is de doodsoorzaak van veel kinderen. Wij vinden het belangrijk dat niet alleen kinderen die aan ons zijn toevertrouwd veilig kunnen slapen, maar ook kinderen elders op de wereld.” De kinderen van de Mutsaersstichting worden bij de sponsoractie betrokken in de vorm van educatie. “We laten ze, zoals bij alle sponsoracties, zien waar het geld terechtkomt en wat ermee gebeurt”.
Provincie:
Tag(s):