zondag, 23. augustus 2009 - 1:20

Dode en gewonden bij strandfeest

Hoek van Holland

Bij een grote vechtpartij op het Sunset Grooves-feest op het strand van Hoek van Holland is zaterdagavond een 18-jarige jongen doodgeschoten. Zes andere feestgangers raakten gewond.

Even na middernacht werd de sfeer grimmig en werden in de feestende mensenmassa schoten gelost. De politie greep in maar moest waarschuwingsschoten lossen omdat agenten zich bedreigd voelden. Bij één gericht schot van de politie raakte een persoon gewond. De verwondingen zijn volgens een woordvoerder van de politie niet levensbedreigend.

Het 18-jarige slachtoffer overleed op weg naar het ziekenhuis in de ambulance. De acht andere gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen. Over hun gezondheidstoestand is nog niets bekend.

De politie had grote moeite om de locatie te bereiken in verband met de vele files in het gebied die door het festival werden veroorzaakt. Volgens ooggetuigen waren bij de rellen voetbal-hooligans betrokken. Een aantal mensen is aangehouden.

Op het strand van Hoek van Holland werd zaterdagavond Veronica Sunset Grooves gehouden. Dit is het grootste gratis strandfeest van Nederland en tevens de opening van het nieuwe Veronica TV seizoen.

De politie en Rijkswaterstaat adviseren badgasten zondag niet naar het strand van Hoek van Holland te gaan. Een groot deel van het strand is afgezet vanwege onderzoek naar de schietpartij zaterdagavond tijdens het dancefeest.

politiek

Peter van Heemst, fractievoorzitter van de PvdA Rotterdam, is geschokt dat het Sunset Grooves strandfeest zo gewelddadig is geëindigd. Het feest eindigde in massale vechtpartijen, waarbij ook geschoten is.


"Ik heb er mijn buik vol van dat het regelmatig mis gaat met feesten in Rotterdam," aldus Van Heemst. Hij wil snel van burgemeester Aboutaleb weten hoe de risico's vooraf zijn beoordeeld, wat afgesproken is over beveiliging en inzet van de politie en wat er misgegaan is.

Van Heemst: "Kennelijk zijn er hooligans op het feest tekeer gegaan, jongens die stijf staan van de drank en drugs en alleen maar uit zijn op geweld. Ik zie maar één oplossing: dit soort gasten vooraf oppakken en afvoeren, zodat 99% van de mensen die er gewoon een mooi feest van willen maken dat ook zonder zorgen kunnen doen."Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):