woensdag, 18. november 2009 - 14:59

Doodsoorzaak baby kinderdagverblijf nog onbekend

Hengelo

Onderzoek heeft nog niet uitgewezen waaraan een 14 weken oude baby, die maandagmiddag 16 november is overleden, is gestorven. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Maandagmiddag 16 november werd bij de politie rond 12.00 uur bekend dat in een kinderdagverblijf van de Stichting Kinderopvang Enschede (SKE) in het ROC aan de Gieterij in Hengelo een baby was overleden.

Medewerkers van de SKE hadden het 14 weken oude jongentje, woonachtig in Enschede, levenloos in zijn bedje aangetroffen. Reanimatie door de medewerkers mocht niet baten en later werd in het ziekenhuis de dood geconstateerd.

Onderzoek technische recherche
Door o.a. de technische recherche van de politie Twente werd een eerste onderzoek ingesteld. Een onderzoek dat door de politie altijd wordt gedaan wanneer er onduidelijkheid is over de doodsoorzaak van een overleden persoon.

Sectie door NFI
Op last van de officier van justitie werd maandagavond bij het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk nog sectie verricht op het lichaam van het jongentje. Uit dit onderzoek is de doodsoorzaak nog niet komen vast te staan.

Toxicologisch onderzoek
Toxicologisch onderzoek door het NFI zal mogelijk meer duidelijkheid verschaffen. Dit kan echter nog wel circa zes weken in beslag nemen.
Provincie:
Tag(s):