maandag, 30. november 2009 - 15:49

Doorrijder dodelijk ongeval aangehouden

Roelofarendsveen

Maandag 30 november is een 27-jarige man uit Oude Wetering aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding met een 20-jarige fietsster uit Roelofarendsveen.

De fietsster is zondagavond 29 november in het ziekenhuis overleden aan de verwondingen van het verkeersongeval. De vrouw werd zondagochtend omstreeks 01.00 uur op de Langeweg van achteren aangereden door een automobilist. Haar vriend, die naast haar fietste, zag de auto een stuk verderop nog een keer stoppen en vervolgens doorreed in de richting van Meerkruik.
Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel vervoerd naar een ziekenhuis in Amsterdam waar ze overleed.

De bestuurder van de auto is na de aanrijding doorgereden met zijn beschadigde auto. De verkeersdienst van de politie Hollands Midden heeft ter plaatse direct onderzoek verricht. Op de Langeweg werden glasscherven van de auto aangetroffen waardoor de verkeersdienst de type auto kon vaststellen.

De recherche heeft na berichtgevingen in de media getuigen gesproken waarna er meer informatie werd verkregen over de vermoedelijke automobilist. In samenwerking met het politiekorps Kennemerland werd de verdachte maandagmorgen aangehouden in een hotel/restaurant in Badhoevedorp.
Provincie:
Tag(s):