vrijdag, 6. november 2009 - 8:45

Doorzoekingen in onderzoek naar ex-directeur Rochdale

Amsterdam

De FIOD-ECD heeft gisteren op diverse locaties in Nederland en Spanje doorzoekingen verricht. Hierbij is administratie in beslag genomen. Er zijn geen personen aangehouden.

De doorzoekingen vonden plaats in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar de ex-directeur van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale. Het Openbaar Ministerie verdenkt de gewezen topman onder meer van verduistering in dienstbetrekking, het aannemen van steekpenningen en witwassen.

Begin 2009 deed de woningcorporatie aangifte tegen twee voormalige medewerkers, waaronder de ex-directeur, van Rochdale. Volgens de woningcorporatie zou hij onder meer zichzelf als directeur hebben verrijkt door zich een hoger pensioen toe te wijzen.

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD-ECD) onderzoekt onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam een aantal mogelijk dubieuze vastgoedtransacties waarbij de ex-directeur betrokken is.

Dit onderzoek is nog in volle gang. In het onderzoek wordt ook gekeken naar de eventuele verwijtbaarheid van zakenpartners in relatie tot deze vastgoedtransacties.
Provincie:
Tag(s):