zaterdag, 12. september 2009 - 14:04

Drenkeling uit Noordzee gered

Terschelling

De hulpdiensten op het eiland Terschelling hebben zaterdagochtend het leven gered van een 36-jarige inwoner van Zuidhorn. Dit maakt politie Friesland bekend.

De man was samen met twee anderen naar het Noordzeestrand gegaan. De drie gingen vervolgens de zee in. De 36-jarige man ging echter te ver de zee in. Door het afgaande tij kon hij niet meer terug naar het strand komen. Ook de twee andere zwemmers hadden daar moeite mee, maar die kwamen uiteindelijk wel terug op het strand.

Een eilander, die toevallig met zijn jeep over het strand reed, werd door de twee zwemmers aangesproken. De eilander, toevallig ook nog lid van de KNRM, sloeg direct groot alarm.

Op het strand verschenen als snel twee ambulances, de wipperploeg van de KNRM en de motorstrandreddingsboot van station Paal 8 van de KNRM. Gelukkig voor de zwemmer in nood veranderde het afgaande tij in dood tij. Met zijn laatste krachten kon hij strand bereiken, waarbij hij het laatste gedeelte werd geholpen door de vrijwilligers van de KNRM.

In de ambulance kon de 36-jarige man weer op temperatuur komen, waarna hij werd overgebracht naar de huisartsenpost op het eiland. De zwemmer maakt het inmiddels goed.
Provincie:
Tag(s):