vrijdag, 27. november 2009 - 22:54

Drentse gemeenten bieden keus aan in aanbieders thuiszorg

Regio

Elf Drentse gemeenten hebben in een gezamenlijke aanbesteding 22 thuiszorgaanbieders gecontracteerd voor de uitvoering van de hulp in het huishouden. Door een wijziging in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) mag vanaf 1 januari 2010 zorg in natura alleen worden uitgevoerd door mensen die in loondienst zijn bij een thuiszorgaanbieder.

De wetswijziging maakte een nieuwe aanbesteding noodzakelijk. Elf Drentse gemeenten: Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld en Westerveld — hebben samengewerkt in een Europees aanbestedingstraject. De Wmo-raden en Zorgbelang Drenthe zijn ook betrokken in het traject.

De gemeenten hebben bij de aanbesteding vooral ingestoken op kwaliteit van dienstverlening en ruime keuzemogelijkheden voor cliënten. Verder gaan de gemeenten werken met dynamische ranglijst van zorgaanbieders. Hoe beter de aanbieders scoren op de kwaliteitsaspecten wachttijd en cliënttevredenheid en de aangeboden prijs, hoe hoger hun plaats op deze ranglijst wordt. Dit kan cliënten helpen bij het kiezen van een aanbieder.

In totaal hebben 22 zorgaanbieders aan het offertetraject deelgenomen. Alle offertes voldoen aan de gestelde criteria voor kwaliteit en prijs. De zorgaanbieders worden niet in alle 11 gemeenten actief. Elke gemeente heeft minimaal 12 zorgaanbieders, zodat cliënten ruime keuze hebben.
Provincie:
Tag(s):