maandag, 9. november 2009 - 14:43

Drie aanhoudingen na steekpartij op Zaanse school

Zaandam

De politie heeft drie personen aangehouden die mogelijk betrokken zijn geweest bij een steekpartij maandagmiddag op een school aan het Cypressehout in Zaandam. 'Hierbij is een 16-jarige leerling licht gewond geraakt op het schoolplein middels een scherp voorwerp', meldt de politie maandagmiddag.

De aanleiding is nog onbekend en wordt onderzocht door de politie. Een getuige zag dat de drie vermoedelijke daders wegreden in een auto en gaf een beschrijving van de auto door aan de politie. Op de Provinciale Weg trof de politie de verdachten aan en zette de auto aan de kant.

Het is nog onbekend of de verdachten leerlingen zijn. Het slachtoffer is wel een leerling. Een traumahelikopter en drie ambulances werden naar het incident gestuurd. Er kwam zoveel hulp op af omdat de melding in eerste instantie luidde dat er meerdere gewonden zouden zijn. Dat bleek niet het geval.

Het slachtoffer was aanspreekbaar en is vermoedelijk met lichte verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Tijdens de behandeling van het slachtoffer ontstond wat onrust op het schoolplein. De politie heeft in verband daarmee nog 2 personen aangehouden. Het scherpe voorwerp is in beslaggenomen en de politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):