vrijdag, 13. november 2009 - 10:50

Drie aanhoudingen voor openelijk geweldpleging en 12 boetes

Obdam

Twee 16-jarige jongens uit Obdam en Heerhugowaard werden woensdagochtend 11 november aangehouden voor een openlijke geweldpleging die op maandag 2 november heeft plaatsgevonden in Obdam.

Een 17-jarige jongen uit Obdam werd deze avond na het voetballen door een grote groep jongeren belaagd en geslagen. Hij wist te ontkomen.

De politie deed onderzoek en hield naast de woensdag aangehouden verdachten donderdagochtend nog een derde verdachte aan. Het gaat hier om een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Naast het bovengenoemde voorval vonden er afgelopen zondag schermutselingen plaats op de Nijenburglaan en de Dorpsstraat. Het is in Obdam al enige weken onrustig. Er werden vanuit de gemeente al enkele gesprekken georganiseerd tussen omwonenden en jongeren.

Om de rust enigszins te laten terugkeren heeft de politie het toezicht in Obdam verhoogd en wordt er streng opgetreden. Woensdagavond werden er twaalf bekeuringen uitgeschreven aan jongeren voor hangen in portieken, het nuttigen van alcohol op straat, baldadigheid en wildplassen.
Provincie:
Tag(s):