donderdag, 17. december 2009 - 19:52

Drie gewonden na aanrijding op spoorwegovergang in Oss

Oss

Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een trein in Oss, zijn donderdagmiddag drie treinpassagiers lichtgewond geraakt. Dat gebeurde rond het middaguur op de bewaakte spoorwegovergang van de Megensebaan. De drie gewonden zijn een 18-jarige vrouw uit Deest, een 19-jarige vrouw uit Nijmegen en een 22-jarige inwoonster van Eindhoven.

De drie vrouwen zijn naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen aan gezicht en nekklachten. De machinist, een conducteur van de trein en een aantal passagiers kwamen ervan af met een paar schrammen, zij hoefden niet naar het ziekenhuis. De 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zwolle bleef ongedeerd.

Op de bewaakte spoorwegovergang ontstond door nog onduidelijke reden een aanrijding tussen de trein en de vrachtauto. Door filevorming, kwam de vrachtwagen tot stilstand op de spoorwegovergang op de Megensebaan en werd vervolgens door de trein geraakt. De vrachtwagen was total-loss. De chauffeur kon op tijd zijn cabine verlaten. De treinmachinist zag de aanrijding aankomen, maar kon niet meer op tijd stoppen. Hij riep via de intercom dat de passagiers op de grond moesten gaan liggen. Hierdoor heeft hij waarschijnlijk kunnen voorkomen dat meer mensen gewond zijn geraakt. In de trein zaten op dat moment ongeveer 170 passagiers. Het treinverkeer tussen Oss en Nijmegen ligt stil. De passagiers zijn met bussen weggebracht
Provincie:
Tag(s):