vrijdag, 6. november 2009 - 11:26

Drie Leeuwarders vast voor gijzeling

Leeuwarden

De politie heeft drie Leeuwarders aangehouden voor de gijzeling in de nacht van 10 op 11 september. De drie mannen, van 24, 20 en 19-jaar, worden verdacht van wederrechterlijke vrijheidsberoving, bedreiging met een misdrijf, poging tot doodslag en zware mishandeling. De misdrijven vonden plaats in Dokkum, in het recreatiegebied de Groene Ster en in de omgeving van Tytsjerk-Suwald.

Op 12 september om 01.00 uur kreeg de politie een melding binnen van een 39-jarige man uit Dokkum, die vertelde dat hij eerder die nacht was ontvoerd naar de omgeving Tytsjerk-Suwald. Daar werd hij zwaar mishandeld en bedreigd. In die betreffende nacht werd op aanwijzing van het slachtoffer, een wietkwekerij aangetroffen in een afbraakwoning aan de Gossesstrjitte. Agenten troffen daar 122 potten met hennepplanten aan, die al gerooid bleken te zijn.

Naast het mannelijke slachtoffer, deed ook een 20-jarige inwoonster van Dokkum aangifte bij de politie. De twee, die bekenden van elkaar zijn, werden door dezelfde groep personen diverse keren mishandeld, bedreigd en daarnaast van hun vrijheid beroofd. Volgens de verdachten, hadden de man en vrouw weed uit een hennepkwekerij te Dokkum gestolen. Het mannelijke slachtoffer liep tijdens de mishandeling zodanig ernstige verwondingen op, dat hij later in het ziekenhuis moest worden opgenomen en geopereerd.

Aan de hand van diverse verklaringen, kwam de politie de verdachten op het spoor waarna zij op 20 en 23 oktober konden worden aangehouden. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de verhoren bekenden de verdachten dat zij de beide aangevers hadden gegijzeld en mishandeld. Een ijzeren staaf die tijdens de mishandelingen werd gebruikt, is later in de woning van één van de verdachten aangetroffen. Daarnaast bekenden de verdachten, dat ze in Dokkum nog een 22 jarige man hadden bedreigd en mishandeld. Het wapen werd door de politie in beslaggenomen. De mannen zijn voor de rechter-commissaris geleid en in bewaring gesteld.
Actuele dossiers
Geen dossiers aanwezig
Provincie:
Tag(s):