zondag, 2. augustus 2009 - 22:08

Drie mannen aangehouden na wilde achtervolging

Utrecht

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een wilde achtervolging.

Rond 02.30 uur zagen agenten een auto met drie inzittenden over de Europalaan rijden. Bij navraag bleek de auto van diefstal afkomstig. De agenten wilden daarop de auto aan de kant zetten, maar de bestuurder dacht daar anders over en ging er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging werd ingezet en meerdere politie-eenheden sloten bij de achtervolging aan.

De achtervolging leidde via de Rijksweg A12 in de richting van Cothen, waar agenten op een rotonde een roadblock creëerden met daar in verband met wegwerkzaamheden staande wegafzettingmateriaal (markeringsborden e.d.). Toen de verdachte automobilist dat zag, ging hij vol in de remmen, raakte in een slip, herstelde zich en ramde de blokkade, waardoor hij op een vluchtheuvel belandde. Vervolgens zette hij zijn vlucht voort. De (kunststof) blokkade liep geen schade op.

De achtervolging ging door en eindigde in Amersfoort. Daar werd de auto door een politieauto klemgereden, waarbij beide auto’s beschadigd raakten. De verdachten, de 34-jarige bestuurder uit Winschoten en zijn passagiers van 38 en 41 jaar uit Hilversum en Utrecht, werden aangehouden en agenten namen de auto in beslag. De verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.
Provincie:
Tag(s):